Translate

Saturday 15 August 2015

Επιστημονική έκθεση για την σπάνια βιοποικιλότητα της Κύπρου - Λεμεσός ( Οκτωμβριος 2011 ) ''Η βιοποικιλότητα της Κύπρου από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι σήμερα''


Επιστημονική έκθεση για την σπάνια βιοποικιλότητα της Κύπρου - Οκτωμβριος 2011 



Ως μια σημαντική και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θεωρείται η επιστημονική έκθεση ''Η βιοποικιλότητα της Κύπρου από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι σήμερα'', που εγκαινιάζεται στις 3 Οκτωβρίου στο πολιτιστικό κέντρο ''Πάνος Σολομωνίδης'' στη Λεμεσό.

Η έκθεση οργανώνεται από τον Σύνδεσμο Προστασίας Φυσικής Κληρονομιάς και Βιοποικιλότητας της Κύπρου, σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και είναι αποτέλεσμα της πολύχρονης δουλειάς των φυσιοδιφών και μελετητών της βιοποικιλότητας της Κύπρου, Γιώργου και Φανής Κωνσταντίνου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Γιώργος Κωνσταντίνου, ανέφερε ότι είναι η πρώτη έκθεση στο είδος της στην Κύπρο, καθώς θα εκτεθούν χιλιάδες πραγματικά εκθέματα και 700 φωτογραφίες της σπάνιας βιοποικιλότητας του νησιού, από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι και σήμερα.

Στα εκθέματα περιλαμβάνονται έντομα, φωλιές εντόμων, θαλάσσια κογχύλια, κογχύλια γλυκού νερού, καβούρια, σφουγγάρια, αστερίες, αχινοί, χερσαία σαλιγκάρια, θαλάσσια απολιθώματα εκατομμυρίων ετών, κόκαλα φάλαινας, δόντια από προϊστορικούς καρχαρίες, δόντια και χαυλιόδοντες από νάνους ελέφαντες. Επίσης θα παρουσιαστούν φυτικά απολιθώματα, καρποί από άγνωστα κωνοφόρα δέντρα, απολιθωμένα φύλλα και απολιθωμένα ξύλα από την πρώτη χλωρίδα που εμφανίστηκε στην Κύπρο πριν εκατομμύρια χρόνια, κόκαλα από τα πρώτα οικόσιτα ζώα που έφεραν οι προϊστορικοί άνθρωποι στην Κύπρο καθώς και προϊστορικά εργαλεία που προέρχονται από ένα άγνωστο ακόμα αρχαιολογικό χώρο του 6000 π.Χ.

Για πρώτη φορά παγκόσμια, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά συναρμολογημένους πραγματικούς σκελετούς νάνων ιπποπόταμων.

Το φωτογραφικό υλικό που θα παρουσιαστεί στην έκθεση θα περιλαμβάνει πεταλούδες της Κύπρου, νυχτοπεταλούδες, έντομα, θηλαστικά, ερπετά, άγρια φυτά και λουλούδια, θαλάσσια κογχύλια, σαλιγκάρια και θα καλύπτει όλο το φάσμα της βιοποικιλότητας της Κύπρου.


VIDEO BY GEORGE KONSTANTINOU




Τηλεοπτικες εκπομπες




















3 Οκτώβριος 2011 ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ






































ΕΚΘΕΣΗ































Κατάληξει της φυσικής κληρονομίας


No comments:

Post a Comment