Translate

Saturday 15 August 2015

Περιφερειακό Συνέδριο ΕΕ – Κύπρος Αειφόρος Ανάπτυξη – Φυσικοί Πόροι - Προβολή ταινίας «Βιοποικιλότητα Ακάμα» - Γιώργος Κωνσταντίνου

 Προβολή ταινίας «Βιοποικιλότητα Ακάμα» - Γιώργος Κωνσταντίνου, Πρόεδρος
Συνδέσμου προστασίας φυσικής κληρονομιάς και βιοποικιλότητας της Κύπρου


Την μοναδική και πολύ σημαντική βιοποικιλότητα του Ακάμα θέλησε να αναδείξει και να εξηγήσει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου προστασίας φυσικής κληρονομιάς και βιοποικιλότητας της Κύπρου Γιώργος Κωνσταντίνου.
Στο πλαίσιο του Περιφερειακού Συνεδρίου «ΕΕ – Κύπρος Αειφόρος Ανάπτυξη – Φυσικοί Πόροι»  που έγινε στην Αίθουσα εκδηλώσεων Κοινοτικού Συμβουλίου Κάθικα στις 30 Αυγούστου, 2014 προβλήθηκε μια ταινία για την βιοποικιλότητα της περιοχής του Ακάμας η οποία αναλύει τη σημαντικότητα της υπάρχουσας χλωρίδας και πανίδας, που φιλοξενείται στην περιοχή.

Το Συνέδριο άνοιξε με χαιρετισμούς εκ μέρους εκπροσώπων των τριών συνδιοργανωτών - του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, του Τμήματος Περιβάλλοντος, του Διαχειριστικού Έργου Ακάμα. Η Αν. Επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ, Αλεξάνδρα Ατταλίδου, υπέδειξε ότι η όποια ανάπτυξη του Ακάμα πρέπει να γίνει βάσει ολοκληρωμένου διαχειριστικού σχεδίου αλλά και να εξυπηρετεί τον στόχο της διατήρησης και ενίσχυσης του περιβάλλοντος της περιοχής. Τον λόγο πήραν επίσης αρκετοί ακαδημαϊκοί και ειδικοί κυβερνητικοί λειτουργοί αναπτύσσοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Ακάμα ενώ των τοποθετήσεων ακολούθησε διάλογος με το παρευρισκόμενο κοινό.




http://www.europarl.cy/el/newsroom/news/pr_2014__/pr_news_2014_aug/pr_20140902_akamas.html;jsessionid=402B9A8172102CC004513482EF87D504

































No comments:

Post a Comment