Translate

Tuesday 12 January 2016

Το Τουρκοκυπριακό Χωριό Γαληνόπορνη στη Καρπασία - Galinoporni village Cyprus

See also


Κατάλογος κατεχομένων δήμων και κοινοτήτων της Κύπρου - List of cities, towns and villages in occupied Cyprus



Galinoporni is a Turkish Cypriot village in Cyprus, located on the Karpas Peninsula.

Στο κατεχόμενο χωριό Γαληνόπορνη, ανακαλύφθηκαν αρχαιολογικοί θησαυροί, που χρονολογούνται από την Υστερη Εποχή του Χαλκού στη διάρκεια παράνομων ανασκαφών.
Η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Γενί Πόστασι, γράφει ότι οι θησαυροί εντοπίσθηκαν σε λόφο κοντά στην κατεχόμενη κοινότητα και ότι είναι τριών χιλιάδων διακοσίων ετών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, τις παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές διεξήγαγαν το παράνομο Πανεπιστήμιο Εγγύς Ανατολής και το Πανεπιστήμιο Tubingen της Γερμανίας.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη στα κατεχόμενα, παρουσιάσθηκαν τα αντικείμενα, που εντοπίστηκαν, τα οποία χρονολογούνται από την Εποχή του Χαλκού και την Πρώϊμη Εποχή του Χαλκού.
Αναφέρθηκε επίσης ότι θα κατασκευασθεί μουσείο στο οποίο θα φιλοξενούνται τα αρχαια αντικείμενα, που ανακαλύφθηκαν στην κατεχόμενη Γαληνόπορνη.


Η Γαληνόπορνη είναι κοινότητα της επαρχίας Αμμοχώστου στην Κύπρο. Μετά την τουρκική εισβολή του 1974, το χωριό δεν ελέγχεται από την Κυπριακή Δημοκρατία. Το έδαφος της κοινότητας ανήκει εκ του νόμου (de jure) στην Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ εκ των πραγμάτων (de facto) ανήκει στο μη αναγνωρισμένο κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου.



Photos  by George Konstantinou   
 


































No comments:

Post a Comment