Translate

Saturday 26 March 2016

Ακρωτήριο Κάβο Γκρέκο - Cape Greco - Famagusta - Cyprus

See also


Ο φάρος του Κάβο Γκρέκο στο νοτιοανατολικότερο άκρο της Κύπρου


Το σπήλαιο των Αγίων Αναργύρων στο Κάβο Γκρέκο

Ο εκδρομικός χώρος των Αγίων Αναργύρων - Agioi Anargiroi Picnic site at Cape Greko


Εκκλησάκι Αγίων Αναργύρων στο Ακρωτήριο Κάβο Γκρέκο - Agioi Anargyroi church at Cape Greco 


Η Καμάρα του Κόρακα στο Κάβο Γκρέκο - Kamara tou Koraka at Cape Greco.



Το Κάβο Γκρέκο είναι ακρωτήριο αλλά και μικρή χερσόνησος στα νοτιοανατολικά της Κύπρου, στην Επαρχία Αμμόχωστου, ανάμεσα στη Αγία Νάπα και το Παραλίμνι. Η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη εθνικό δασικό πάρκο, ενταγμένο στο πρόγραμμα Φύση 2000 (Natura 2000), και καλύπτει έκταση 384,9 εκταρίων.

Στη θαλάσσια περιοχή του κάβο Γκρέκο υπάρχουν υποθαλάσσιες χαράδρες και σπήλαια και είναι δημοφιλές για κατάδυση. Αποτελεί σημαντικό σταθμό για μεταναστευτικά πουλιά και εκεί ζουν 71 είδη πανίδας, ενώ η χλωρίδα αποτελείται κυρίως από θάμνους. Τη μεγαλύτερη έκταση καλύπτει η Ακακία του είδους Ακακία η κυανόφυλλη (Acacia saligna= A. cyanophylla), η οποία όμως δεν αποτελεί ενδημικό είδος της Κύπρου και γίνονται προσπάθειες απομάκρυνσής της.

Στη θαλάσσια περιοχή του κάβο Γκρέκο έχουν βρεθεί από δύτες πολλά ναυάγια. Το 2007 βρέθηκε και ερευνήθηκε αρχαίο ναυάγιο του 2ου αιώνα μ.Χ. Στο ακρωτήριο λειτουργεί φάρος κατασκευασμένος από τους Βρετανούς, ο δεύτερος που κατασκευάστηκε στην Κύπρο μετά από αυτόν του κάστρου της Πάφου.Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Photos 25/3/2016 by George Konstantinou





























































Ο φάρος του Κάβο Γκρέκο στο νοτιοανατολικότερο άκρο της Κύπρου. Είναι ο δεύτερος φάρος που κατασκευάστηκε στο νησί κατά την Αγγλοκρατία μετά από τον φάρο της Πάφου.


No comments:

Post a Comment