Translate

Sunday 27 March 2016

Το χωριό Πλατανιστάσα - Platanistasa Village - Cyprus

See also



Το χωριό Πλατανιστάσα της επαρχίας Λευκωσίας, βρίσκεται σε υψόμετρο 3000 περίπου ποδών στην οροσειρά Μαδαρής – Παπούτσας, στην Περιφέρεια Πιτσιλιάς.

Οι κάτοικοι που μένουν τώρα στο χωριό είναι γύρω στους 150.  Η αποψίλωση του πληθυσμού καθόλου δεν επηρεάζει τη γραφικότητα και τη γοητεία της περιβαλλοντικής και τουριστικής ελκυστικότητας του χωριού.

Η εξαιρετικής καλλονής μοναδική στην Κύπρο πράσινη κοινοτική πλατεία στο κέντρο του χωριού, από την οποία οι χιλιάδες επισκέπτες απολαμβάνουν την πανοραμική θέα της προστατευόμενης καταπράσινης κοιλάδας του φυντουκοδάσους που απλώνεται κάτω από αυτήν.

Ο μοναδικός στην Κύπρο πράσινος χώρος στάθμευσης, την άνοιξη χάρμα οφθαλμών, οι ολάνθιστοι αμυγδαλεώνες, αμέτρητες νύμφες, στο θέαμα των οποίων οι εκστασιαζόμενοι επισκέπτες μονολογούν: (όταν δεν είναι εδώ ο παράδεισος που αλλού μπορεί να είναι)

Η βυζαντινή εκκλησία του Σταυρού του Αγιασμάτι, προστατευόμενο από την ΟΥΝΕΣΚΟ μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Η περιδιάβαση στο χωριό με τους γύρω δασώδεις λόφους, τα στενά γραφικά δρομάκια, τα μονοπάτια της φύσης και οι κοίτες των μικρών ποταμών, είναι μια ευκαιρία οικολογικής παραδοσιακής οικιστικής «απόλαυσης» και αναψυχής.
Πηγή Πρόεδρος Συνδέσμου Αποδήμων, κ. Φρίξος Κυριακίδης

Photos  23/2/2016 by George Konstantinou



No comments:

Post a Comment